پیاده سازی VCenter High Availability
در این آموزش با پیاده سازی HA در Vcenter در خدمت شما دوستان عزیز هستیم .
همانطور که میدانید در یک دیتاسنتر Vcenter از مهمترین سرورها به حساب آمده و با توجه به تنظیمات حرفه ای و زمانبر در صورت بروز مشکل ممکن است مشکلات فراوانی را برای مدیران شبکه به همراه داشته باشد .
با راه اندازی VCenter High Availability هر زمان که Vcenter اصلی با مشکل مواجه شود ، سرور دیگر به صورت اتوماتیک نقش سرور اصلی را با آخرین تغییرات اعمال شده به عهده میگیرد .
برای راه اندازی VCenter High Availability علاوه بر Join بودن Vcenter به دامین لازم است SSH نیز فعال شود .
VCenter High Availability نیاز به ۳ سرور دارد .
۱_ Active
۲_ Passive
وظیفه Witness کنترل در دسترس بودن Vcenter اصلی یا همان Active میباشد و در صورت در دسترس نبودن آن ، ساختار شبکه را روی Vcenter Passive سوییچ کرده و Passive نقش Vcenter اصلی را بازی میکند .
برای راه اندازی از قسمت Configuration در Vcenter Server گزینه vCenter HA را انتخاب و بر روی Configure کلیک میکنیم .
در این بخش گزینه Basic را انتخاب و Next میکنیم
( حالت Advance برای زمانی که Vcenter ما زیر مجموعه ای از رVcenter های دیگر در مجموعه باشد انتخاب و باید ابتدا از Vcenter کنونی Cloneتهیه شود که در این آموزش گزینه مورد نظر ما نمیباشد.)
در مرحله بعد IP Address مربوط به Vcenter-Active را وارد و Port Group مخصوص این شبکه را وارد میکنیم .
در مرحله بعد IP Address مربوط به VC-Passive را وارد کرده و از قسمت Advance تیک گزینه Override Management Network Upon Failover را زده تا در صورت بروز مشکل در سرور Active تنظیمات مربوط به Management network بر روی VC-Passive تنظیم شود .
در فیلد بعد IP Address مربوط به Witness را وارد میکنیم .
در مرحله بعد باید مشخص کنیم هر کدام از این Vcenterها بر روی کدام Host و Storage ایجاد گردند .
در انتها خلاصه ای از تنظیمات سرور Passive و Witness را نمایش و با انتخاب Finish وارد فاز اجرای HA (ایجاد Clone و ساخت سرورهای Passive و Witness و اعمال تنظیمات HA ) میشود .
همانطور که مشاهده میکنید VCenter High Availability با موفقیت راه اندازی شد
از قسمت vCenter HA Monitoring نیز میتوانید سلامت این سرویس را چک کنید .
پس از رفع مشکل Vcenter-Active و بازگشت مجدد آن به ساختار ، Vcenter Server ، آن را به عنوان سرور Active نمیشناسد تا زمانی که خودمان سرور Passive را از دسترس خارج کرده تا Witness دوباره رول های Vcenter اصلی را بر روی آن پیاده سازی کند .
در صورتی که این آموزش برای شما مفید بوده تک تیک را به دوستان خود معرفی نمایید.
اگر witness هم زمان با وی سنتر اصلی از بین بره چه اتفاقی می افته؟ بنده سه تا سرور دارم که به صورت کلاستر عمل می کنن. لطفا راهنمایی کنید اگر ویتنس و اکتیو روی یک هاست قرار بگیرن و هاست از بین بره چه اتفاقی می افته. شما راهکاری برای HA در این حالت به ما پیشنهاد می کنید؟ چون توی سازمان ما و اکثر سازمانا HA در سطح Cluster فعال هست.
ممنون از مقاله خیلی خوبتون.
وظیفه Witness کنترل در دسترس بودن Vcenter اصلی یا همان Active میباشد و در صورت در دسترس نبودن آن ، ساختار شبکه را روی Vcenter Passive سوییچ کرده و Passive نقش Vcenter اصلی را بازی میکند . (اینکه دوتا سرور همزمان از دسترس برن دیگه خیلی بد شانسیه ) سوالتون رو خیلی کلی پرسیدین ، منم مجبورم کلی جواب بدم . در تمامی سازمان ها معمولا برای در دسترس بودن سرویس های حیاتی ، تدابیر مختلف و روش های گوناگونی پیاده سازی میشه که با توجه به اهمیت و میزان ارزش اون سرویس و هزینه هایی که بابت این موضوع… بیشتر»