معرفی سه ابزار کاربردی در Microsoft Sysinternals
در وب سایت رسمی مایکروسافت بخشی به نام Sysinternals در این لینک وجود دارد. Microsoft در Sysinternals مجموعه ای از نرم افزارهای بسیار مفید ، سبک در عین حال پیشرفته را معرفی نموده است که به عنوان لوازم جعبه ابزار Administrator های مایکروسافتی شناخته می شوند. تعداد نرم افزارهایی که در این بخش وجود دارند بسیار زیاد است.
Sysinternals به ۶ دسته بندی اصلی شامل File and Disk Utilities ، Network ، Process ، Security ، System Information و Miscellaneous تقسیم شده است. هر کدام از این طبقه بندی ها شامل نرم افزارهای کاربردی مرتبط یا موضوع خودشان می شوند. در این مقاله چند ابزار بسیار کاربردی را که در بخش Network Utilities وجود دارد معرفی خواهیم کرد.
قبل از اینکه به معرفی این ابزار بپردازیم بهتر است بدانید که در صورتی که بخواهید دنیای هیجان انگیز Sysinternals را بیشتر بشناسید ، علاوه بر وب سایت فارسی تک تیک ، از منابع انگلیسی زبانِ مایکروسافت در این آدرس نیز استفاده نمایید.
Active Directory Explorer
Active Directory Explorer یا AD Explorer یک نمایشگر و ویرایشگر حرفه ای Active Directory می باشد. با استفاده از آن می توانید به آسانی دیتابیس اکتیو دایرکتوری را پیمایش نمایید ، محل های پرکاربر در آن را ذخیره کنید ، بدون باز کردن دیالوگ باکس ها ویژگی ها و Attribute های هر آبجکت و Schema را مشاهده ، دسترسی ها را ویرایش و جست و جوهای پیشرفته را تعریف و همچنین آن ها را ذخیره نمایید.
امکان بسیار جالبی که در این ابزار ۲۴۴ کیلوبایتی! وجود دارد این است که شما قادر خواهید بود توسط آن یک Snapshot از Active Directory تهیه و آن را به صورت آفلاین مشاهده و مقایسه کنید. بنابراین با تهیه Snapshot در زمان های مختلف و مقایسه آن ها با یکدیگر ، حتی به صورت آفلاین نیز متوجه می شوید که چه تغییراتی در فاصله بین تهیه Snapshot ها رخ داده است.
برای دانلود این ابزار بر روی این لینک کلیک نمایید.
PsFile
همان طور که می دانید با استفاده از دستور net file این امکان وجود دارد که متوجه شویم کدام فایل ها بر روی سیستم ما به اشتراک گذاشته شده اند و چه سیستم هایی به آن متصل هستند. اما متاسفانه لینک های بلند در نتایج این دستور کوتاه می شوند. همچنین شما اطلاعات زیادی را درباره سیستم های متصل شده به فایل های به اشتراک گذاشته شده خمود دریافت نمی کنید. ابزار کاربردی PSFile جایگزین مناسبی برای دستور net file می باشد.
با استفاده از PsFile و سوئیچ های آن شما قادر خواهید بود که اطلاعات مفصل تری را درباره سیستم های متصل شده دریابید. همچنین PsFile اجازه می دهد که دسترسی به فایل ها را توسط نام یا File Identifier آن ببندید.
جهت کسب اطلاع از سوئیچ ها و روش استفاده این ابزار ۱.۶ مگابایتی به این لینک مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که PsFile از این لینک قابل دریافت است.
PsPing
همه ما با دستور Ping آشنا هستیم. دستور ساده ای که ارتباط یک Node را در هر شبکه با Node دیگر بررسی می کند. اما کاربردهای Ping تنها به بررسی وجود یا عدم وجود ارتباط خلاصه نمی گردد. ابزار مایکروسافتی PsPing با استفاده از توابع محاسباتی جالبی که در درون خود گنجانده است ، اطلاعات جالبی را علاوه بر کاربرد اصلی پروتکل ICMP برای شما به ارمغان آورده است. برای مثال شما می توانید با استفاده از سوئیچ -? B در آن به راحتی و بدون محاسبه اضافی Bandwidth خود را اندازه بگیرید.
نحوه استفاده از PsPing در این لینک قرار دارد. همچنین شما می توانید این نرم افزار را از این لینک دریافت نمایید.