تفاوت ARP Table و MAC Address Table در چیست؟
تفاوت ARP Table و MAC Address Table در چیست؟ پاسخ این سوال بی نهایت ساده است. اما در شرایط امتحان و به خصوص برای کسانی که تنها دوره های سیسکو را گذرانده اند و تجربه عملی کار را نداشته اند ، گاهی این موضوع فراموش می شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که به عنوان یک یادآوری کوتاه این موضوع را در سلسله مقاله های بررسی نمونه سوالات CCNA پوشش دهیم. چرا که طراحان سوال ها با آگاهی از فراموشی دانشجویان در این خصوص سعی می کنند که طیف وسیعی از سوالات را در این باره مطرح نمایند تا از این طریق دانش آزمون دهنده را به چالش بکشند.
ARP Table
همان طور که می دانید وظیفه اصلی پروتکل ARP یافتن آدرس MAC مجهول در هنگام ارسال داده است. برای اینکه این مطلب به خوبی در ذهن ثبت شود بهتر است به خروجی دستور show arp در سوئیچ های سیسکو نگاهی داشته باشیم. این دستور جدول ARP سوئیچ را که به مرور تکمیل شده است به شما نشان می دهد و سوئیچ از طریق آن آدرس های لایه ۳ را ( منحصرا IP ) به آدرس های لایه ۲ ( منحصرا MAC Address ) تبدیل می کند. ( Address Resolution از لایه ۳ به لایه ۲ )
Internet ۱۹۲.۱۶۸.۲۰۰.۳ ۳ ۰۰۰۷.dddd.abc2 ARPA Vlan4
Internet ۱۹۲.۱۶۸.۲۰۰.۱۰ ۶ ۰۰۰a.bbbb.a5ba ARPA Vlan4
Internet ۱۹۲.۱۶۸.۲۰۰.۱۷ – ۰۰۱۴.cccc.6c7b ARPA Vlan5
Internet ۱۹۲.۱۶۸.۲۰۰.۲۵ ۲۰۸ ۰۰۰۵.aaaa.3b5a ARPA Vlan5
در خروجی مثال فوق آدرس های آی پی و MAC Address آن ها نمایش داده شده است. سوئیچ با مراجعه به همین جدول MAC Address مجهول را می یابد و MAC Address های جدید را در این جدول ذخیره می کند.
MAC Address Table
در جدول MAC Address در واقع آدرس های لایه دو ( منحصرا MAC ) به همراه Binding اینترفیس ذخیره می شوند. به عبارت دیگر در این جدول هیچ خبری از آدرس IP نیست و تنها نام پورت های سوئیچ به همراه شماره MAC هر پورت ذخیره شده است. در ادامه به خروجی دستور show mac-address-table در سوئیچ سیسکو توجه نمایید.
۰۰۲۱.d837.a6fc Dynamic ۱ FastEthernet3
۰۰۰۷.۹۵dc.04c1 Dynamic ۴ FastEthernet2
۰۰۰a.95b0.a5aa Dynamic ۴ FastEthernet0
مطلب فوق پیش از این در انجمن سیسکو مطرح و توسط کارمندان شرکت سیسکو پاسخ داده شده بود.
سپاس فراوان برای سایت خوبتون