پیش از این در مقاله ” نصب Apache در CentOS ” درباره وب سرورها صحبت کرده بودیم. اگر اطلاعات شما درباره وب سرورها کافی نیست ، لازم است ابتدا تعریف وب سرور را در مقاله مذکور مطالعه نمایید.
در اینجا فرض بر این است که اطلاعات کلی درباره وب سرورها را می دانیم. همچنین می دانیم که از طریق نرم افزارهای ساده ای مانند Xampp می توانیم به راحتی یک وب سرور Apache را در سیستم عامل ویندوز ( یا سایر سیستم عامل ها ) بدون نیاز به مراحل پیچیده نصب آن به صورت ترمینال به همراه سایر سرویس های لازم ، نصب کنیم.
در اولین قدم برای آغاز یادگیری زبان برنامه نویسی PHP شما نیاز دارید بدانید که نسخه PHP نصب شده بر روی Apache که از آن استفاده می کنید ، کدام ورژن است. چرا که آموزش های مختلفی که وجود دارند ، هر کدام زبان PHP را بر اساس یک نسخه خاص تدریس نموده اند و ممکن است بعضی از Syntax ها و قابلیت ها در هر نسخه متفاوت باشد.
در این راهنما روش انجام این کار با استفاده از وب سرور Apache که از طریق Xampp بر روی یک سیستم عامل ویندوزی نصب شده است ، آموزش داده می شود.
چطور نسخه PHP وب سرورمان را تشخیص دهیم؟
ابتدا نرافزار Xampp را در ویندوز اجرا نمایید.
اکنون برای دانستن نسخه PHP تنها کافی ست که سرویس Apache را اجرا نمایید. بنابراین در پنجره Xampp Control Panlel بر روی Start در مقابل نام Apache کلیک کنید.
پس از استارت موفقیت آمیز بر روی دکمه Shell کلیک نمایید.
اکنون کافی ست که در محیط Terminal دستور php –v را وارد نمایید تا نسخه PHP شما نمایش داده شود.
همان طور که با رنگ زرد نسخه PHP خودم را بری شما هایلایت کرده ام ، در حال حاضر Xampp نصب شده بر روی سیستم عامل ویندوز من از PHP ورژن ۷.۲ بهره می برد.
نکته : این دستور در تمام ترمینال های وب سرور Apache ، فارغ از نوع سیستم عامل عمل می کند. اما آموزش تصویری ما بر اساس ویندوز تدوین شد.
در مقاله های آینده ، روش آپگرید Xampp را به نسخه های بالاتر به شما آموزش خواهیم داد و به شما خواهیم گفت که چرا نباید بدون برنامه قبلی آن را به نسخه های بالاتر به روزرسانی کنید!
ویدیو نحوه استفاده از گوگل ری کپچا ورژن ۳ در وب سایت
وقتی ازاین طریقی که گفتید اقدام میکنم مشکلی نیست اما وقتی خودم CMD را باز میکنم و همین فرمان را وارد میکنم PHP را تشخیص نمیدهد.
سلام. به طور کلی برای اینکه این چنین دستوراتی در CMD کار کنند ، باید مسیرهای مربوط به فایل های آن را به صورت Enviromental Variables در ویندوز وارد کنید. راهنمای انجام این کار در این لینک به خوبی توضیح داده شده است : https://dinocajic.medium.com/add-xampp-php-to-environment-variables-in-windows-10-af20a765b0ce
و از روی تصاویر مشخص است.
ممنون مشکلم حل شد.
بسیار ممنون