سیسکو

آشنایی با انواع سوئیچ های سیسکو – بخش دوم

در پست قبلی درمورد سوئیچ های سیسکو لایه Access خواندید و با سری ۲۰۰۰ ، ۳۰۰۰ و ۹۰۰۰ Catalyst آشنا شدید، اطلاع دقیق از کارکرد این نوع از سوئیچ ها چه Manageable چه unmanageable مستلزم مطالعه بوده و بکارگیری صحیح از آنها می تواند در مدیریت شبکه داخلی سازمان بسیار کمک کرده و ثبات مناسبی در شبکه داخلی ایجاد کند. در این پست با سوئیچ های لایه Distribution و Core آشنا می شوید که بکارگیری این سوئیچ ها در شبکه های با Scale متفاوت می تواند راهکار های مختلفی در اختیار کاشناسان شبکه قرار دهد.

سوئیچ های لایه Distribution

ارتباط بین سوئیچ های Access و ارتباط با سوئیچ های لایه Core را برقرار می کنند. عملیات مسیریابی لایه ۳ ، فیلترینگ ، عملیات مربوط به فایروال ، NAT ، تعریف Access List ، تنظیمات پروتکل های مسیریابی و اتصال شبکه داخلی به WAN در این دسته از سوئیچ ها صورت می گیرد.

سوئیچ های Catalyst 3650 , 3850 , 4500 , 6500 , 6800 حتی ۲۹۶۰ X-XR با لینک های فیبرنوری و گیگابیت اترنت و سوئیچ های C9300 ، C9400 و C9500 در لایه های Core و Distribution قرار می گیرند.

سوئیچ های Catalyst 3650

برای راهکارهای وایرلس و LAN و همگرایی آنها کاربرد دارد. استفاده از این سوئیچ ها باعث افزایش پهنای باند و مقیاس شبکه های بی سیم می شود. این سوئیچ بصورت خودکار با کلاینت های بی سیم و اکسس پوینت ها ارتباط برقرار می کند و پروتکل های کیفیت سرویس را برای آنها پیاده سازی می کند. اکثر ویژگی های کلاینت های لن برای کلاینت های بی سیم پشتیبانی می شود و از نظر امنیتی شرایط مطلوبی وجود دارد. همچنین در این سوئیچ از پورت های تا 10GB پشتیبانی می شود.

سوئیچ های Catalyst 3850

یکی از بهترین سری های سوئیچ لایه Distribution و Core و بعنوان Next Generation Switch شناخته می شوند. قابلیت Stacking تا ۹ سوئیچ با توان عملیاتی ۴۸۰ Gbps فراهم است. همچنین منبع تغذیه این سوئیچ ها نیز قابل یکپارچه سازی هستند تا در صورت خرابی یکی از آنها سایر منابع تغذیه در سایر سوئیچ ها ادامه برق رسانی را برعهده بگیرند. این سوئیچ ها ماژولار بوده و قابلیت POE ، POE+ را پشتیبانی می کنند.

در بعضی از مدل های این سری از سوئیچ ها از تکنولوژی Multi gigabit Ethernet با پورت های 1G و ۲.5G و 10G و  سرعت 100mbps پشتیبانی می شود. این سری از سوئیچ ها همانند سری ۳۶۵۰ توانایی همگرایی شبکه های کابلی و وایرلس را دارد.

سری ۳۶۵۰ و ۳۸۵۰ از ۸ تا ۴۸ پورت و بصورت LAN Base همینطور IP Base و IP Services ارئه می شوند.

سوئیچ های Nexus

این سری از سوئیچ ها جزو سوئیچ های دیتاسنتر سیسکو هستند و طراحی آنها برحسب کارکرد های بزرگ و سطح بالا صورت گرفته است. سیستم عامل این سوئیچ ها برخلاف سوئیچ های Catalyst که IOS است برای دیتاسنتر و منعطف تر بنام NX-OS ساخته شده است.

سری های نکسوس با دسته بندی 1000V ، ۲۰۰۰ ، ۵۰۰۰ ، ۷۰۰۰ و ۹۰۰۰ عرضه می شوند.

پروتکل STP (Spanning Tree Protocol) در این سوئیچ ها حذف شده و می توان از ظرفیت تمام لینک ها استفاده کرد.

سوئیچ های نکسوس ۲۰۰۰ یا Nexus 2000 FEX

بالای رک سرورها قرار گرفته (ToR) و برای اتصال سرورهای دیتاسنتر بکار میروند. این سوئیچ ها باید به سوئیچ های بالادستی مانند سری های ۵۰۰۰ , ۷۰۰۰ و ۹۰۰۰ متصل شوند در این صورت باید در انتهای ردیف رک ها (EoR) قرار بگیرند. همچنین از ظرفیت و سرعت بالا تا 10G و قابلیت Automatic provisioning پشتیبانی می شود.

سوئیچ های نکسوس ۳۰۰۰

در لایه Access قرار می گیرد و با ظرفیت تا 40G و توان عملیاتی بالا در محیط های با Latency کم بکار گرفته می شوند. این سری شامل سوئیچ های ۳۰۰۰ ، ۳۱۰۰ و ۳۵۰۰ می باشد.

سوئیچ های نکسوس ۵۰۰۰

بصورت لایه ۲ و لایه ۳ شبکه هستند. سرعت های 10G تا 40G در این سوئیچ ها پشتیبانی می شود. می توانند در لایه Access بکارگیری شوند یا بالاتر از سوئیچ های ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ قرار بگیرند. همچنین جهت توسعه شبکه دیتاسنتر از VXLAN استفاده می شود. این سوئیچ ها از اینترفیس های اترنت ، Fiber Channel و FCoE پشتیبانی می کنند.

سوئیچ های نکسوس ۷۰۰۰

بصورت ماژولار و در دو رده ۷۰۰۰ و ۷۷۰۰ با تمام قابلیت های NX-OS تولید می شوند. این سوئیچ ها می توانند معماری دیتاسنتری End to End را تنها بر روی یک پلتفرم و در هر سه لایه سیسکو ارائه کنند. همچنین از پورت های 10GE تا 100GE و فناوری های VDC ، vPC ، FEX MPLS ، Fabricpath و تکنولوژی های جدیدتر BGP ، VXLAN ، DCI و EVPN For Site to Site DCI در این سری از سوئیچ های دیتاسنتری سیسکو پشتیبانی می شود.

سوئیچ های نکسوس ۹۰۰۰

می توانند بصورت NX-OS و یا ACI کار کنند. تکنولوژی های vPC ، FEX و VXLAN در این سوئیچ ها پشتیبانی می شود. همچنین بهره وری بهینه از نظرمصرف انرژی ، بالاترین میزان سرعت عملیات I/O و کمترین تاخیر و پشتیبانی از رویکردهای زیرساخت مرکزی اپلیکیشن ACI با تکنولوژی Cloud Scale Asic می تواند از امتیازات ویژه این سری از سوئیچ های دیتاسنتری Nexus باشد. این سوئیچ ها بسیار مقیاس پذیر بوده و قابلیت مانیتورینگ بلادرنگ و از راه دور را دارند.

با توجه بر اینکه شناخت کامل و دقیق سوئیچ های سیسکو بر اساس معماری ، تکنولوژی های بکارگیری شده ، راهکارهای بکارگیری در مقیاس مختلف نیازمند مطالعه بیشتر دارد ، سعی شد آشنایی اجمالی و مختصری برای مخاطبین عزیز تک تیک ارائه شود. امیدوارم این مطلب مفید واقع شده باشد و حتما برای دوستان خود آن را منتشر کنید تا بهره مند شوند.

۵ ۳ رای دادن
رای دادن به مقاله
اشتراک در
اشاره به موضوع
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین نظرات با تعداد رای بالا
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
محمدرضا
محمدرضا
3 سال پیش

ممنون از مطالب مفیدتون.بخش سوم رو نمیزارید؟؟ سوییچ های لایه core منظورمه

آخرین تغییر 3 سال پیش توسط محمدرضا
دکمه بازگشت به بالا