آموزش راه اندازی GRE Tunnel در سیسکو
Generic Routing Encapsulation: GRE پروتکلی برای تونل زدن انواع پروتکل ها روی بستر IP است. بدین معنی که با GRE Tunnel قادر خواهید بود تا دو سایت را که ممکن است از نوع IPV4، IPV6، IPX و یا هر پروتکل دیگری باشند را روی بستر IPV4 و به صورت Point-to-Point به یکدیگر متصل کنید.
Generic Routing Encapsulation یا GRE یک پروتکل Tunneling سبک است، که گسترهی متنوعی از پروتکلهای لایهی شبکه را در لینکهای مجازی Point-to-Point روی یک Internetwork «پروتکل اینترنت» کپسوله مینماید. همچنین پیاده سازی GRE مایکروسافت قابلیت کپسوله نمودن IPv4 و IPv6 را نیز دارا می باشد.
مزایای استفاده از GRE Tunnel
استفاده از Tunnelهای GRE به دلایل ذیل در سناریوهای زیادی، مفید می باشند:
- سبکی و تبعیت از RFC 2890 آنها را با تعداد زیادی از تجهیزات برندهای متفاوت،سازگار می نماید.
- در Dynamic Route میتوان BGP را با آن استفاده نمود.
- از multi-tenancy پشتیبانی مینماید.
- میتوان آن را با Virtual Machine Manager مدیریت کرد.
- میتوانید تا ۲ گیگابایت توان عملیاتی روی یک ماشین مجازی شش هستهای داشته باشید.
- هر Gateway از چندین نوع اتصال پشتیبانی مینماید.
- Tunnelهای GRE اتصال بین شبکههای مجازی Tenant و شبکههای اکسترنال را مقدور میسازند. استفاده از پروتکل GRE در Tunneling، به دلیل سبک بودن و پشتیبانی از اکثر تجهیزات شبکه؛ تا هنگامی که نیازی به کدگذاری داده ها نباشد، بسیار ایدهآل میباشد. GRE در Tunnel های S2S یا Site to Site مشکل Forwarding بین شبکههای مجازی Tenant و شبکههای اکسترنال Tenant را چنان که در ادامه بررسی خواهیم نمود، با استفاده از یک Multi-Tenant Gateway حل می نماید.
قابلیت GRE Tunnel برای رفع نیازهای زیر طراحی شده است:
- شرکتهای هاستینگ باید بتوانند، بدون تغییر پیکربندی سوئیچ فیزیکی، شبکههایی مجازی برای Forwarding ایجاد نمایند.
- شرکتهای هاستینگ باید بتوانند، بدون تغییر پیکربندی سوئیچهای فیزیکیِ زیرساخت خود، به شبکههای اکسترنال خود subnet اضافه نمایند.
- GRE Tunnel چند دستاورد مهم را برای شرکتهای هاستینگ که در خدمات خود از فناوریهای مایکروسافت برای اجرای Software Defined Networking استفاده می نمایند، به ارمغان میآورد.
در این ویدیو راه اندازی GRE Tunnel را در قالب یک سناریو، می بینیم:
عالی بود